Lämning och hämtning

Rutiner vid lämning och hämtning

Region Sörmland har kommit med skärpta råd till oss alla med anledning av den ökade smittspridningen.

Vill du läsa dem kan du klicka här: https://www.1177.se/Sormland/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/skarpta-lokala-rad-i-sormland/

Vi som förskola har beslutat att lämning och hämtning av barn från och med 9 nov kommer ske på lilla gården, utanför förskolans dörr. Det är alltid trevligt när ni som föräldrar kommer in och pratar en stund men nu måste vi tyvärr tänka annorlunda. Ju färre personer som rör sig i förskolans lokaler desto bättre.

I praktiken kommer det gå till så här vid lämning: Om det inte redan står en personal redo vid ytterdörren när du ska lämna kan du knacka på fönsterrutan vid matsalen så kommer någon och öppnar. Vi tar emot barnet och hjälper sedan barnet av med ytterkläder och ni kan vinka som vanligt i vinkfönstret :-)

Vid hämtning är det egentligen samma procedur fast tvärt om :-) Här kommer det underlätta mycket om ni hör av er 5-10 minuter innan hämtning så att vi kan förbereda med ytterkläder och släppa ut barnet när ni kommer. Vet vi om att hämtning sker ute på stora gården kommer vi ta med ev. gosedjur och smutsiga kläder upp så att ni inte behöver gå in på förskolan. Vill ni plocka med er något ytterligare från ert barns hylla får ni meddela det i förväg.

Tack på förhand för er hjälp i detta :-)