Bamseklubb nr. 15

BAMSEKLUBB NR. 14


Bläddra med hjälp av pilarna!

Nu var det ett tag sedan vi hade bamseklubb! Idag ska vi sjunga våra två sånger, lära oss om ljudet som kommer efter Mmmm, ha gympa, rita vår familj och spela hästar mot hästar i schack!
I vår alfabetssång har vi svaret på vilket ljud som är efter Mmmm! Vi sjunger den långsamt för att hinna med att upptäcka ljudet. Hörde ni? Hhmmm...? Vi sjunger den en gång till! Nu hörde vi att det var NNnnnn som kommer efter Mmmmm. De låter nästan likadant men munnen ser annorlunda ut.
Hur ser det ut när man ska skriva Nnnn-ljudet? Bakom Gustavs stora bamselåda åker svaret upp! Här ser vi stora N och lilla n!
På bilden ser vi en nyckel! Nyckel börjar på N och rörelsen för N-ljudet blir då nyckel. Tänk er att ni håller i en nyckel och ska låsa upp en dörr!
N-ljudet har ju såklart en egen klappramsa! Vi räknar både stora och små N-ljud och hittar 21 stycken!
Dags att ta fram locken och kryssa för N! Vi kan nu lätt ta reda på att N-ljudet är det 14:e ljudet i alfabetet!
Idag börjar vi med slalomträning på gympan! Vi ska sick-sacka förbi stolarna och mot slutet ska vi göra det så snabbt vi bara kan!
Men va nu då? Nu står stolarna i ett mönster! De stolar som har stolsryggen mot er ska ni krypa under och de stolar som har ryggen åt sidan ska ni klättra över! Det blir som en riktig hinderbana.
Tillbaka i soffan! Nästa bamseaktivitet handlar om att rita sin familj. Vi ska samtidigt fortsätta träna på att hålla pennan rätt. Vi placerar ut oss på olika bord och sätter igång!
Ni behöver inte ha brottom. Fundera igenom vilka ni har i er familj och börja rita!
När ni är färdiga kommer Gustav gå runt och skriva vilka ni har ritat på ert papper!
Sista saken vi gör på bamseklubben idag är hästkrig! Vi är sammanlagt fyra personer och vi har fyra hästar, PERFEKT!!!! Vi påminner oss om hur hästarna kan röra sig på schackplanen! Två steg framåt/båkåt/åt sidan och sedan ett hopp åt sidan!
Det är lite klurigt att få fatt i motståndarnas hästar men till slut har de vita lyckats putta ut de två svarta. Bra kämpat!

Förbjudet att kopiera bilder från Förskolan Grindens hemsida utan tillåtelse. Kontakta oss här.

You are not permitted to copy images from this website. You can contact us here.