Bertas änglaspel

Bläddra med hjälp av pilarna!

Berta!! Var är du? Berta vågar inte komma fram för alla spöken som börjar komma fram överallt inför Halloween.
Nämen Berta....Kom - du behöver inte vara rädd.
Berta berättar att hon har en present med sig till barnen idag. Jaaa, ropar alla.
Det är ett änglaspel som hon vill tända istället för alla läskiga skräckinjagande ljus som finns nu.
För att tända ljus behöver vi- vaddå? Just det - tändstickor. Får vi tända ljus själva? Nej! Berta påminner oss alla om att det måste vara en vuxen med om vi ska tända ett ljus.
Se vad vackert och lugnt ljuset brinner. Nu får vi vänta tills det blir lite varmt. Minns ni vad som händer med värme? Precis- värme stiger och sätter fart på luften runtomkring. Nu ska vi se vad som händer! Vad tror ni?
Hör ni att det pinglar i änglaklockorna?
Änglar går vid vår sida hela tiden.
Nu ska vi leka ljus och änglar med kroppen. Hur många barn är det här idag? 12 barn och då går vi 12 steg framåt och 12 bakåt.
1,2,3,4.....
Sen går vi 12 steg inåt och 12 steg utåt.
Kan ni blåsa ljuset? Hur låter det?
Till sist vill Berta att vi leker flygande änglar som virvlar runt i luften.