Bamseklubb nr. 16

BAMSEKLUBB NR. 16


Bläddra med hjälp av pilarna!

Välkomna till Bamseklubb nummer 16! Vi går igenom dagens bamseaktiviteter. Vi ska börja med att sjunga, sen ska vi lära oss två nya ljud i alfabetet, sen är det dags för lite gympa och sist tränar vi på att rita och hålla pennan rätt!
Vi sjunger alfabetssången och sen månadssången!
Vi har inte kunnat ha bamseklubb på ett tag och det betyder att vi måste ta två nya ljud idag om vi ska hinna gå igenom alla ljud innan ni slutar på förskolan. Vi har kommit fram till O-ljudet. Rörelsen för O är tecknet för orm!
Orm på teckenspråk ser ut så här och O-ljudet i alfabetet tecknas...
...så här! Nästan samma tecken som för onsdag! Vi klappar ramsan för O men först räknar vi till 21 O-ljud!!! O-ramsan handlar om Otto Orm och osäkre Olle!
Ljudet som kommer efter O ser ut så här! Rörelsen för det ljudet är teckent för Pussa! Vilket ljud kan det då vara? Just det, P-ljudet!
P-ljudets ramsa handlar om pantern Pluto som ska på picknik med Polly!
Titta va många kryss vi börjar få! Nu blir det två kryss till! Nästa gång är det dags för Q och R!!!
Snart är det dags för det riktiga Vasaloppet! Vi värmer upp på gröna mattan innan vi...
...går skidåkargång fram och tillbaka!
Gustav tar fram hopprepen! Först fortsätter vi att "hoppgå" i lugn takt fram och tillbaka på mattan för att riktigt få in grunden!
Sen knyter Gustav fast det långa gröna hopprepet så tränar vi på timening! När är det egentligen bästa att hoppa? Först gungar repet fram och tillbaka och mot slutet snurrar Gustav det så högt att det snurrar runt!
Vi avslutar Bamseklubben med att fortsätta träna på penngreppet! Tummen, pekfingret och långfingret bildar en triangel runt pennan!
Först ska vi ut och resa med en luftballong! När ni ritar själva ballongen är det bra om ni försöker rita den i ett svep, utan att lyfta pennan från pappret. När ballongen är färdig åker vi ut och seglar i en segelbåt. Försök följa vågorna utan att lyfta pennan!
Vi lär oss också rita några vanliga och några lite ovanliga former! Cirkel, rektangel, kvadrat och triangel kan vi redan! Men sen är det två nya former som vi inte vet vad de heter, romb och oval! Snipp, snapp, snut, nu är Bamseklubben slut!

Förbjudet att kopiera bilder från Förskolan Grindens hemsida utan tillåtelse. Kontakta oss här.

You are not permitted to copy images from this website. You can contact us here.