Bamseklubb 4

Bamseklubb

Välkomna till Bamseklubben! Karin berättar vad vi ska jobba med fem olika aktiviteter idag på Bamse.
Vi går igenom bokstäverna F och G och deras språkljud och tecken.
Har ni F eller G i erat namn? Kommer ni på ord som börjar på de här språkljuden? Fisk, fågel, fjäril, fjäder och groda, glass, godis är förslag som kom fram.
Idag ska vi också prata om samarbete och kompisskap. Vi samtalar om Bamse. Bamse är stark och snäll. Hur är man en bra kompis? Hur kan du se om en kompis är glad, ledsen eller arg? Vilka regler behöver vi ha på förskolan för att alla ska må bra och få vara med?
Hjäääälp!!!!! Jag har tappat bort mina ord! Kan ni hjälpa mig att leta efter olika ord? Vi leker orddetektiver tillsammans.
Nu måste vi röra på oss! Vi kollar vad vi ska göra på veckans uppdrag! 23 guldstenar hade Karin i lådan från början och nu är det bara 3 kvar! Så 20 guldstenar saknas! Karin berättar att hon gömt stenarna på golvet i kyrkan vilket betyder att ni måste krypa runt och leta efter dem.
Ut och leta!
Nu samlas vi och räknar hur många guldstenar vi hittat! Vi har samlat ihop 17 stycken- bra jobbat Från början hade vi 23 stenar och vi har hittat 17. Hur många saknar vi fortfarande? Efter lite resonemang så kom vi fram till att vi måste hitta 6 guldstenar till!
Var är guldstenarna? Ut och leta en gång till!
Äntligen klart! Alla stenar är återfunna- puhhh! Nu avslutar vi Bamseklubben med att börja rita ett självporträtt samtidigt som Karin läser om Alfons Åberg som snart ska börja i förskoleklass. Ses nästa vecka!