MMT 4

MMT 4

 

Bläddra med hjälp av pilarna!

På den medvetna motoriska träningen idag ska vi träna på några grundläggande färdigheter! Först vänder vi upp och ned på bänken och tränar på balans!
Först kan det vara skönt att hålla i någon men sen får man prova på egen hand!
När man är klar med bänken hoppar man vidare på kuddarna bort till den blå mattan! När man går på kuddarna behöver man balansera lite annorlunda.
Vi upptäcker också olika sätt att balansera på! Man kan gå på snedden också!
Nu går vi över till kullerbyttor! Gustav fixar en liten kullerbyttabana. Det här är en bra startposition! Sätt händerna och huvudet i mattan och putta ifrån med fötterna!
Kom ihåg att böja ryggen när ni landar!
Vi räknar också hur många kullerbyttor man kan göra på banan. De flesta fick ihop tre kullerbyttor!
Nu ska alla ställa sig på bänken och titta mot Gustav. Ser ni den röda mattan? Mattan är land. En i taget ska få hoppa jämfota från bänken till mattan! Här gäller det att ta i!
Nu flyttar vi den röda mattan ännu lite längre bort och lägger dit en blå "vattenmatta" som skydd. Vi försöker hoppa ända till den röda men det gör inget om man hamnar i vattnet!
Som avslutning på gympan tränar vi på öga-handkoordinationen. En i taget får kasta en boll och försöka träffa i den röda tumelunsken. Det gör inget om bollen studsar ut. Vi testar att kasta överifrån och underifrån.

Förbjudet att kopiera bilder från Förskolan Grindens hemsida utan tillåtelse. Kontakta oss här.

You are not permitted to copy images from this website. You can contact us here.