Bamseklubb15

KARINS BAMSEBLOGG

 

Bläddra med hjälp av pilarna!

Idag på Bamseklubben ska vi hinna med många olika saker. Vi börjar med att jämföra antal i två olika högar. Vilken "hög" har flest antal? Den där stenarna är utspridda eller den hög där stenarna ligger ihop?
De två olika högarna fick hälften utav barnens röst. Tre valde hög 1 och tre valde hög 2.
Pkej, då testar vi genom att räkna stenarna. 1,2,3,4......Hur många stenar fanns det i respektive hög? Just det - 20 stenar i varje hög! Lika många i varje! Vi pratar om olika begrepp - fler, färst, lika många...
Vi går också igenom R-ljudet och T-ljudet och dess ramsor, tecken och rörelse. Vilka har T-ljudet i sitt namn? Kommer ljudet först, sist eller i mitten?
Lite Bamsegympa hinner vi med- snöängeln där vi tränar korslaterala övningar.
Stenar igen?? Ja, nu fortsätter vi med siffror och antal. Här ser ni sex högar med olika antal stenar i varje. Ni får varsin hög och er uppgift blir nu att hitta rätt siffra som är gömd någonstans i rummet!
Hittar ni en annan siffra än den ni letar efter så avslöja inget. När ni hittar er siffra så tar ni med den och lägger den framför er antalshög. Dags för sifferjakt!!
siffran fyra hittad!
Siffran nio hittad!
När alla siffror blivit hittade så är uppgiften att lägga antal och siffror i rätt ordning!
Stenarna(antalen) delades upp i additionstal- 4+4 blir 8.
4-5-6-7-8-9 !
Nu har ni rört på er så mycket att ni orkar sitta still och jobba lite. Den här gången ska vi öva synen och jämföra bilder och hitta en likadan bild.
Vi avslutar med en kluring! Sudoku med siffror! Vilken siffra saknas mellan 1-4 på varje rad?

Förbjudet att kopiera bilder från Förskolan Grindens hemsida utan tillåtelse. Kontakta oss här.

You are not permitted to copy images from this website. You can contact us here.